FPIB draagt volledig gerenoveerde gymzaal in Rincon over aan Indebon

Kralendijk, 21 juni 2023 – FPIB (Fundashon Propiedat Inmobil Boneiru) kondigt met trots aan dat de gymzaal in Rincon, naast Kolegio San Luis Bertran,officieel op 7 juni jl. is opgeleverd en overgedragen aan Indebon (Instituto di Deporte Boneriano). Na een jaar van zorgvuldige renovatiewerkzaamheden is de gymzaal nu volledig gemoderniseerd en klaar om een breed scala aan sportactiviteiten te faciliteren.
De renovatie van de gymzaal omvatte diverse ingrijpende verbeteringen om ervoor te zorgen dat de faciliteit voldoet aan de moderne standaarden en de behoeften van de gemeenschap. Een van de belangrijkste aspecten van de renovatie was de installatie van een nieuw dak en het verzwaren van de kolommen om de gymzaal, waardoor de gymzaal nu beter beschermd is tegen aardbevingen en orkanen en duurzamer is geworden. Het nieuwe dak zorgt voor een koelere en daarmee comfortabele omgeving tijdens de gymles of gedurende andere activiteiten.

Daarnaast is de gymzaal uitgerust met een gloednieuwe sportvloer, waardoor de gebruikers nu kunnen genieten van een optimale sportervaring. Deze hoogwaardige vloer biedt een uitstekende demping en grip, wat essentieel is om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren. Bovendien zijn er nieuwe gymtoestellen geïnstalleerd, die voldoen aan de modernste veiligheidsnormen, waardoor sporters van alle leeftijden en niveaus kunnen genieten van diverse sportactiviteiten.

Naast de renovatie van de binnenruimte heeft FPIB ook de buitenruimte aangepakt, zodat er nog meer sportmogelijkheden beschikbaar zijn voor de gemeenschap. De vloer van de buitenruimte is voorzien van een nieuwe coating en belijning, wat een aantrekkelijke en veilige omgeving creëert voor buitensporten. Bovendien zijn er voetbalgoals, klimtoestellen, een basketbalring en is er nieuwe buitenverlichting geïnstalleerd, waardoor er nu andere sporten kunnen worden beoefend dan voorheen en het veld tot in de avond bespeelbaar is.

 

Met de oplevering van de volledig gerenoveerde gymzaal in Rincon zet FPIB samen met het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), een belangrijke stap in het bevorderen van sportparticipatie, recreatie en het stimuleren van een gezonde levensstijl in de gemeenschap. Indebon zal de faciliteit nu in beheer nemen en ervoor zorgen dat deze op een effectieve en inclusieve manier wordt gebruikt. De gymzaal biedt de mogelijkheid voor allerlei sportactiviteiten en zal fungeren als een centrum voor sport en sociale interactie.

FPIB bedankt alle betrokkenen, waaronder Indebon, de hoofdaannemer (Craane bv) en degenen die hebben bijgedragen aan de renovatie van de gymzaal in Rincon. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat deze belangrijke faciliteit is getransformeerd tot een moderne en inspirerende ruimte voor sport en beweging.

 

Over FPIB

In februari 2019 is op Bonaire Fundashon Propiedat Inmobil Boneiru (FPIB) in het leven geroepen met de taak om nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen te realiseren op Bonaire namens het openbaar lichaam Bonaire (OLB) en het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De renovatie van de gymzaal in Rincon is een van de projecten die FPIB uitvoert. Zie voor meer informatie www.fpibonaire.com